Rekordmāja! (2009) Tipveida projekts “Aija”

Rekordmāja - projekts "Aija"

Šis ir tipveida projekts “Aija” vienkāršai, izskatīgai lauku mājai. Tehniskie risinājumi ir praktiski, izturīgi un atsegtās koka konstrukcijas piešķir papildus estētiskās kvalitātes. Šādu ēku iespējams uzbūvēt pašrocīgi, par to arī tālāk aprakstā.
Dzīvojamā ēka uzbūvēta necerēti strauji. Lielākoties viss ir paveikts viena cilvēka rokām, atsevišķi darbi – jumta konstrukcijas un segums veikti divatā. Zem apakšklāja jumta seguma ēka bija jau 12. būvniecības dienā. 2 dienu laikā izbūvēti veidņi un ielieti pamati, 4 dienu laikā uzmūrētas Aeroc bloku mūra nesošās sienas. Pārseguma sijas un jumta konstrukcijas kopā aizņēma 4 dienas. Neaizraujoties ar sīkumiem un konstrukcijas paredzot maksimāli racionālas, ir iespējams krietni ātri un lēti uzbūvēt savai ģimenei ērtu, gaišu un omulīgu māju.

vislētākā māja

Sena patiesība vēsta, ka ekoloģiski nozīmē arī ekonomiski, jeb tas kas ir dārgs – vairs nav ekoloģisks. šajā gadījumā kompromisa materiāls ir gāzbetons (tās nav dabai draudzīgās salmu ķīpas), bet gāzbetons šādai mājai izmaksā ap 800Ls un ir uzmūrējams 4-6 dienu laikā. turklāt šādu ēku iespējams ir siltināt, ar salmu ķīpām, skaidām uc ekoloģskiem materiāliem. Pēc LV normatīviem vēl vajadzīgs būtu 5-7cm akmens vates siltinājuma slānis. Bet praktiski arī nesiltinātai šādai ēkai apkures izmaksas ir pat zemākas par dažas reizes mazāka pilsētas dzīvokļa apkures cenām. Turklāt siltinot ar Ekovati bez lieliem izdevumiem ēku var nosiltināt teju līdz pasīvās ēkas standartam.
Konstruktīvie mezgli robusti un praktiski, izvairoties no sīkumiem (kuri var sasummēties trijkāršā ēkas cenā), racionalizējot un vienkāršojot, un gūstot prieku par procesu, rezultātu un tai pat laikā izveidojot ēku atbilstošu mūsdienu komforta standartiem, debespusēm, izsauļojumam, kā arī āderu tīklojumam – gar ēkas ārsienām ārpusē ir ~3-4m platās ūdens āderes, bet pavards un skurstens atrodas uguns āderu krustpunktā, gultas dīvāni un darba zonas ir no āderēm brīvās teritorijās.

Šī ēka ir dzīvs piemērs tam, kā tiek apgāzts mīts par to, ka savrupmāja esot liela dārdzība. Ēkas būvizmaksas (bez darbaspēka – būvējot pašrocīgi) ir aptuveni divu dzīvojamo vagoniņu cenā, savukārt komforts un citas kvalitātes nav pat salīdzināmas.

lētās mājas plāns
plānojums

Ēkas pirmajā stāvā plaša dzīvojamā istaba D pusē, virtuves niša Austrumos, skurstenis un siltummezgli ēkas vidū (senču tradīcijas un praktiskums), pirts karsētava, dušas telpa, vējttveris-pieliekamais, wc, vējtveris pie galvenās ieejas Rietumu pusē un terase.

jumta stāva plāns

Otrajā stāvā būs kāpņu halle, un trīs vai četras guļamistabas

ekonomiskās mājas griezums

Griezumā redzamas apaļkoku pārseguma sijas, resgalis rietumu pusē, veido lielu jumta pārkari zem kuras var izveidot terasi, ar skatu uz rietošo sauli, kā arī lievenis ieejas mezglam.

jumts gatavs

Ēkas nesošās sienas Aeroc gāzbetona bloku mūris ~12 kubikmetri gāzbetona. Viens cilvēks to ir samūrējis 4 dienu laikā. vēl taps nedaudz mūrētas gala sienas un drempelis augšstāvā. Jumtam ir viļņots skārda RUKKI segums, Baltijas valstu karogiem atbilstošās krāsās. Jumta seguma iesegšanā – darbs diviem cilvēkiem nepilnas 2 dienas.

spāres

spāres samontētas uz mūrlatām un jumta krēsla – kopturiem. jānalgo vēl klāt saišķi.

apaļkoka sijas

ēkai ir apaļkoka sijas, tas ir lēti un labi – apaļkoka kubikmetrs maksā ~25Ls, bet zāģmateriāla kubikmetrs ~80Ls, kā arī šādi var panākt ievērojamu sijas masivitāti un šķērsgriezumu, kas nodrošina pārseguma nešūpošanos. un interjeram neskādē redzamas masīvkoka sijas. apšūti griesti būs virs pirts un labierīcībām.

starpsienas

Pagaidu kāpnes

Apaļkoka sijas tiks atstātas redzamas interjerā. Otrā stāva grīda balstīta uz gulšņiem 10x10cm, virs sijām dēļu apšuvums trinītī.

pirmā stāva pārsegums - apaļkoka sijas

spāres

Spāru gali jāapzāģē

jumta konstrukcija

Liekot spāres kores taisnumu var koriģēt pēc nostieptās auklas.

jumta konstrukcija
jumta konstrukcija
spāru pasija
siju gali

Šeit redzami siju tievgaļi, sajūgums ar “mūrlatu” jeb spāru pasiju, kā arī sajūgums ar logu ailu pārsedzēm, labajā pusē redzams gulsnis 10x10cm, ar to palīdzību grīda tiks izlīmeņota, tā ka apaļkoka siiju negludumi un zari nebūs par traucēkļiem otrā stāva grīdai, bet pirmajā stāvā greznos interjeru:)

Spāru svētki

Spāru svētki

Spāru svētki
Spāru svētki
spāru svētki
konstrukcijas
Jumta konstrukcijas
Jumta konstrukcijas
jumta segums ar ruberoīdu
jumta segums ar ruberoīdu
latojums un skārda segums
latojums un skārda segums

Ieteicams jumta seguma klāšanai izvēlēties agru rītu vai vakaru, tā lai uz jumta nebūtu saulē jāpārkarsējas.

Jumta skārda segums

Jumta segums ar Baltijas valstu karogu krāsām
Jumta segums ar Baltijas valstu karogu krāsām
Metāla seguma jumts pabeigts
Metāla seguma jumts pabeigts
Strīpainais jumts
Strīpainais jumts
Ekonomiskā ēka lauku ainavā
Ekonomiskā ēka lauku ainavā
Logu un durvju ielikšana
Logu un durvju ielikšana

šeit redzama jumta pārkare, virs 1m plata, tas nozīmē ka vasarā saule istabas nekarsē, bet ziemā tā ir zemāk un mierīgi silda dzīvojamo platību caur maksimāli lielajiem logiem. šis logs ir no esošiem krājumiem, viena daļa būs pašbūvēti, ar koka rāmi un 3 kāršu stikla paketi, tāda konstrukcija izmaksā ~5-8reiz lētāk kā pasūtīt logu izgatavotājiem.

ekonomiskās ēkas iekšskats
ekonomiskās ēkas iekšskats

Iekšskats uz ZA stūri, otra izeja no vējtvera, kas reizē kalpos kā pieliekamais kambaris pie virtuves. Trīs logi – pirmais tualetei, otrais dušas telpai un pirts ģērbtuvei, trešais vējtverim.

skaists skats pa logu

Skats uz D-DA pusi.

logu aila, pārsedze

Skats uz DR pusi, priekšplānā brokastu galds

dzīvojamā istaba ar virtuvi

iekšskats dienvidu virzienā no virtuves stūra. Grīdas paredzētas šādas:
– priedes vai egles dēļu segums
– gulšņi 10x10cm
– starp gulšņiem siltumizolācija 5cm
– betons ~8cm
– hidroizolācija
blietēta smilts

skats uz apkures mezglu

vidū redzams skurstenis. lēti un ātri uztaisīt skursteni var šādi – ņem gāzbetona starpsienu blokus, mūrē kā aku, vertikāli cik garu vien vajag, iekšā liek nerūs tērauda dūmvadu, izolētu ar dūmvadu akmensvati. tam blakus var iemontēt pāris 12,5cm skārda ventilācijas trubas un pievilkt kur vajadzīgs. skurstenim patlaban jau pieslēgta plīts, pirtskrāsns un ilgdegšanas krāsns dzīvojamās istabas apsildei. pa kreisi no plīts paredzēts izbūvēt arī maizes krāsni.

skurstenis

Skurstenis mūrēts no Aeroc starpsienu blokiem, tā iekšpusē atrodas f20cm nerūsošā skārda skurstenis, izolēts, divi ventilācijas kanāli un kanalizācijas ventilācija. Šāda skursteņa tehnoloģija ļauj ļoti ātru montāžu – dienas laikā, un zemas izmaksas, kā arī labus ekspluatācijas apstākļus – izolēts skārda skurstenis nerada kondensēšanos, jo tā iekšienas ir siltas, tas ļauj skurstenim ilgāk saglabāties tīram.

kopturu balsti

Starp kopturu statņiem paredzēts logs uz D pusi.

spāru pasija

Šeit redzama jumta konstrukcijas sajūguma vieta ar pārseguma sijām.

apaļkoka sijas

Turpinājums – 2. daļa rekord-lētai un ātri uzbūvētai māja

Raženu izdošanos!!!

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

66 domas par “Rekordmāja! (2009) Tipveida projekts “Aija”

  1. apaļās sijas jau būtu labāk nomizot un zarus apdarināt pirms montāžas ,lai pēc tam tas nebūtu jādara atliektu muguru virs galvas:).Tāpat arī ,kores taisnums ir visnotaļ atkarīgs no mūrlatas taisnuma,tad arī nav jābalansē pa kori ,velkot aukliņu:)

    Patīk

    1. jā, taisnība, ka kokmaterialus ērtāk apstrādāt kad tie vēl nav iebūvēti ēkā. Bet šajā gadījumā sevišķas tālākas apstrādes tiem arī netiek paredzētas.
      par jumta kores taisnumu – precizitātei noder nostieptā aukla, bet process veicās gana veikli, jo spāres balstās arī uz jumta kopturiem, tādā veidā tās ir viegli izlīmeņot.

      Patīk

  2. Labdien!
    Ļoti iepatikās iespēja uzbūvēt nedārgu māju. Arī neliels zemes gabals jau ir. Par šādām summām tas ne uzreiz, bet tomēr šķiet reāli.
    Vai ir kāda iespēja tikt pie projekta? Cik saprotu, lai šo saskaņotu man projekts sākumā ir jāiesniedz apstiprināšanai.
    Veiksmi Jums,
    Roberts

    Patīk

    1. Sveiki!
      paldies! Jā, piedaloties būvniecībā pašrocīgi, ir iespējams lētāk uzbūvēt savai ģimenei labu māju. Daudzus darbus var veikt pakāpeniski, daļu ēkas jau apdzīvojot, un atlikušos darbus veicot atbilstoši brīvajam laikam un iespējām. Sīkāku informāciju par projektēšanu nosūtījām Jums uz e-pastu.
      lai sokas!

      Patīk

    1. Sveiki!
      Jā, tā tas viss ir, pamati ietilpst, tas ir viens vezums – lējums transportbetona, paštaisītos veidņos, kokmateriāli no sava meža, plus gatera izmaksas un transportēšana. Stadija – apdzīvojama ēka, ar laika gaitā pabeidzamiem apdares darbiem, augšstāvs nosiltināts ar skaidu/kaļķa maisījumu, apšuvums – riģipsis.
      Lai Jums sokas!

      Patīk

  3. Labrīt! Ir zemes gabals[lauks] un vēlme uzbūvēt māju pēc šī projekta.Ar ko sākt? Ja nav pat pagaidu ēkas un tuvumā kaimiņu,kas varētu pieskatīt atvestos materiālus? Elektrība?Ūdens? Projekts? Atļaujas? Cik maksā šīs mājas projekts? Iepriekš pateicos

    Patīk

    1. Sveiki!
      Sākt var ar skiču projekta izstrādi, un projekta piesaisti Jūsu zemes gabalam, reizē pasūtot būvvaldē APU (arhitektūras un plānošanas uzdevumu), sekojoši var būt nepieciešams topogrāfiskais plāns (to var pasūtīt tuvākajiem mērniekiem), paralēli šiem darbiem var izņemt Latvenergo tehniskos noteikumus, iesniedzot pieteikumu par pieslēguma izveidi. Sekojoši komunikācijas – ūdens un kanalizācija ir iespējams risināt vietēji, kā arī pieslēdzoties pilsētas tīkliem, ja tie ir tiešā tuvumā. Elektro apgādei mūsdienās ir alternatīva – ja Latvenergo pieslēguma cena iesniedzas pāris tūkstošos latu, tad par līdzīgu summu ēku var nodrošināt arī ar saules bateriju un vēja ģeneratoru elektrību, pie nosacījuma, ja nav plānots ilgstoši un regulāri lietot lielus elektro patērētājus, jaudīgus darba galdus utml.
      Kad skiču projekta izstrādes gaitā būsim vienojušies, un ieguvuši ideālo ēkas risinājumu, tad nākošais process – tehniskā projekta izstrāde, pēc kura noslēdzošais process – projekta saskaņošana būvvaldē. Pēc saskaņošanas Jūs būvvaldē varēsiet izņemt būvatļauju, un uzsākt būvdarbus.
      Pamatu izveidē lietderīgi ir izmantot transportbetona pakalpojumus, un veidot vienkāršus lentveida pamatus, ja vien grunts nav problemātiska (purvs, kūdra utml.) Ja līdzekļi atļauj, tad, protams, vērts paredzēt zemes īpašumā dīķi, jo, kā zināms, ūdens ir dzīvības pamatā, un arī dzīvīgiem, enerģiskiem būvdarbiem nepieciešams ūdens, gan javas jaukšanai, gan kur atveldzēties būvētājiem. Citādi, ūdeni var arī pievest, cik nepieciešams mūra sienu līmjavas sagatavošanai. Tāpat Jums jārisina arī materiālu pieskatīšanas jautājums, lai gan, darbu procesā līdz ēkas karkasam (jumta segums pabegts), un sekojoši logu, durvju montāžai būvmateriāli ir savlaicīgi iestrādājami būvē, savukārt instrumentus būvētāji ved sev līdzi.
      Senču būvniecības tradīcijas rosina būvēšanos sākt ar pirti, jo tajā var mazgāties, nakšņot, glabāt instrumentus un rast pirmo mājvietu, atbalsta punktu tālāko darbu veikšanai. Ir pieredze ar dzīvošanu teltī blakus jaunbūvējamai ēkai, līdz ar to, domājams, katrā gadījumā var rast kādu risinājumu, ja vien ir vēlme un apņēmība ēku uzbūvēt:)
      Sīkāku informāciju par šo projektu nosūtījām Jums e-pastā.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  4. Labrit. Es pat nezinu ar ko lai sak . Izsak sakot ir velme celt lauku maju kuras izmaksas varetu but ap 30 tukstosiem latu bez ieksejas apdares. Protams ka tadas naudas uzreiz nav , ir velmme celt maju pa posmiem . Zemes gabals ar elektribu ir 500 m talak dzivo radi taka ar buvmaterialu pazusanu problemam nevaidzetu rasties . mezs no kura varetu pasmelties materialus ar ir . Pats dzivoju anglija un latvija esu tikai reizes divas gada. saprasanas mazas ar ko lai isti sak zinu vienu ka soziem gribetos nokartot visus papirus lai nakamvasar varetu jau ieliet pamatus uz uzcelt sienas . Kadu projektu jus man varetu piedavat. Negribas neko super medernu ka jau es teicu lauku maju miligu kura pavadit maniem vecakiem vecumdienas un pasam kur atpusties atvalinajuma. Ja iespejams ludzu sazinities ar mani caur draugiem Didzis Skujins hudderrsfield. Jau ieprieks paldies

    Patīk

    1. Labadiena!
      Mājas ir iespējamas dažādas, no mūsu izstrādātiem gatavajiem projektiem varam Jums piedāvāt šādu lauku mājas projektu – http://www.buildart.lv/erta-un-praktiska-lauku-maja-220m2/, atkarībā no ģimenes lieluma, paradumiem un dzīvesveida top arī ideālā mājokļa projekts. Projekts “Aija” paredz mazāku ēku, bet attiecīgi lētāku un veiklāk uzbūvējamu, tai var augšstāvā paredzēt 3-4 guļamistabas. Ja Jums der kāds no mūsu gatavajiem projektiem, tad varam arī tos koriģēt, veikt nelielas izmaiņas, pielāgojot Jūsu zemes gabalam un vajadzībām.
      Mums ir veiksmīga pieredze ar līdzīgiem gadījumiem, kad klienti atrodas ārvalstīs, skiču projektu u.c. projektēšanas etapus risinam sazinoties pa e-pastu, nepieciešamos dokumentus būvvaldē kārto pasūtītāja pilnvarotas personas, radinieki u.c. Tā arī pareizi un racionāli ir sākt projektēšanu un dokumentu kārtošanu laicīgi, lai pavasarī izmantojot pavasara enerģiju varētu raženi uzsākt būvniecību.
      No maza izmēra māju projektiem ir šis namiņš – http://www.buildart.lv/nelielas-viena-stava-majas-projekts-namins-vecakiem-ii-62kvm/, tam vēl ir versija, kuru drīzumā nopublicēsim ar izolētākām telpām.
      Ja kokmateriāli ir pieejami, tad atkarībā no ēkas lieluma, minētie 30 000Ls jau ir visnotaļ pieņemami lai iecere būtu īstenojama.
      Lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      paldies par interesi! Projekts ir pieejams, iespējamas dažas modifikācijas – ar un bez pirts, ar malkas vai automašīnas nojumi ēkas ziemeļu pusē u.c.
      Nosūtījām Jums e-pastu ar sīkāku informāciju, ko ņemt vērā uzsākot projektēšanu.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums uz e-pastu sīkāku aprakstu 🙂
      Principā, katrs mūsu mājas lapā redzamais projekts ir pieejams, identiskā, vai rediģētā/uzlabotā veidā. Kā arī vienmēr ar prieku izstrādāsim pilnībā jaunu projektu, tieši Jūsu vajadzībām un iecerēm atbilstošu!
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  5. sveiki,esmu ieintreseeta ari…ir pamati, ir mezs,mani intrese cik izmaksaa darbs?vai luudzu varetu sazinaaties caur epastu?intrese projekta pieejamiiba un izmaksas luudzu?paldies

    Patīk

    1. Sveiki!
      Būvniecības darbu veikšanai Jums jāmeklē būvnieki, mēs nodarbojamies ar ēku projektēšanu, būvējam vienīgi hobija veidā, savas ģimenes mājas. Nosūtīsim Jums uz e-pastu informāciju par projekta pieejamību.
      lai sokas!

      Patīk

  6. Sveiki! Jautājums gan ne par māju, bet varbūt jums ir pieejami kādi materiāli vai padomi, kā pašam uztaisīt logu? Cik esmu atradis, tad tikai informāciju un pamācības, kā uztaisīt rāmi un ielikt stiklu. Bet gribās jau to logu arī atvērt (tātad eņģu un rokturu iestrāde, kaut kādas gumijas izolācijai utt.), tai pat laikā panākot, ka aizvērtā veidā vējš nepūš cauri, hehe. Vai ir vispār reāli pašam uztaisīt kaut ko, kas tiešām arī nodrošina siltumizolāciju? Būšu pateicīgs, ja jums kāda informācija, ar ko padalīties! (:

    Patīk

  7. Sveiki. Ārkārtīgi vilinoša mājiņa, gan cenas, gan vienkāršības un praktiskuma ziņā.
    Vai atsūtīsiet projektu?
    Ir vēlēšanās uzcelt, ja ne tādu pašu, tad kaut ko ļoti līdzīgu Allažu pusē, jo pašlaik tur tik iestādīts ābeļdārzs.
    Arī jumta risinājums šķiet interesants, kaut gan varēja pietikt ar Latvijas karogu, lai no augšas lidojot, būtu skaidrs kam šī zemīte pieder.
    Tiešām jauki.
    Cieņā

    Patīk

    1. Labdien!
      Varam piedāvāt arī pilnu šīs mājas projekta elektronisko versiju, kā arī variantus ar nedaudz atšķirīgu plānojumu.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  8. Labdien!
    Jau labu laiku ar lielu interesi pētu šo projektu. Lai arī vēl tikai ieceres stadijā, bet vislielākā neskaidrība šobrīd ir ar garajām pārseguma sijām. Labprāt izmantotu apstrādātas brusas. Protams, jautājums ir par garumiem. Ja ēkas platums ir 6.60m, tad cik garas sijas tiek izmantotas šajā konkrētajā projektā? Pēc bildēm katrā pusē ir vēl kādi +45cm tādējādi kopējais garums varētu būt 7.5m? Satrauc vai kāds gateris tik garas vispār spēs sazāģēt..

    Patīk

    1. Labdien!
      Ir bijusi pieredze ar skaistām 8m garām spārēm (5×20) ko sagatavoja kāds no gateriem Kurzemes pusē, protams, pārseguma siju risinājumu var projektēt arī citādāk, vai izmantojot pasiju, vai bez siju pārlaiduma ārsienai, tehniski jau viss ir izdarāms un atliek tikai vienoties par vēlamo, tīkamāko ēkas tēlu, interjera un fasāžu risinājumu – vai vēlas redzēt sijas.
      Veiksmīgu izdošanos!

      Patīk

  9. Labdien!
    Ļoti interesants risinājums ekonomiskai mājai. Jau krietnu laiku meklēju manām ģimenes prasībām atbilstošu mājas prototipu un šis liekas vispiemērotākais.
    Vai būtu iespēja pasūtīt mājas projektu?

    Patīk

    1. Labdien!
      jā, projekts ir pieejams, varam to sagatavot un pielāgot Jūsu vajadzībām un zemes īpašuma situācijai.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  10. Sveiki ir doma par šāda tipa privātmājas būvniecību, jo pašiem ir pieejami savi kokmateriāli(mežs) vai ir iespējams runāt par nelielu šī projekta pārveidi ar atsevišķu kurtuves telpu un iespējams nedaudz paplašināt virtuves platību neizbūvējot pirts telpu? Varbūt varat kādu rasējumu papildus atsūtīt uz meilu?

    Patīk

  11. Labdien. Radās interese par šo projektu. Vai varētu, lūdzu, atsūtīt sīkāku informāciju par projektu un tā iegādes iespējām/cenām? Kā arī, vai jūs nodarbojaties ar projektu saskaņošanu būvvaldēs? Paldies.

    Patīk

  12. Labdien, gatavojamies mājas būvniecībai un ļoti interesētu apskatīties nedaudz izmainītos projekta risinājumus. Ir savas idejas, bet gribas redzēt jūsu variantus
    Cerot uz turpmāku sadarbību ēpastā
    Linda

    Patīk

    1. Labdien!
      Labprāt apspriedīsim projekta skiču stadijā visas Jūsu idejas, un kopīgiem spēkiem nonāksim pie vislabākā risinājuma.
      uz tikšanos!

      Patīk

  13. Sveiki Ansi! Ļoti interesants projekts. Plānoju pašrocīgi būvēt māju. Jautājums – cik reāli no visiem šīs mājas būvniecības procesiem ir paveicami paša spēkiem, būvējot māju vienatnē? Un kā jūs dabūjāt augšā tas resnās sijas (ar krānu vai vairāki cilvēki kopā).Paldies

    Patīk

    1. Labdien!
      Vienatnē var ļoti daudz paveikt, bet būvdarbos, pie savas mājas būvniecības darbi veiksies 3x vai 5x ātrāk un ražīgāk, ja palīgos būs vēl vismaz viens roku pāris, palīdzēt, padot, sagatavot, nozāģēt, atnest – ir vesels lērums darbu, ražīgā, draudzīgā sadarbībā viss veiksies krietni vien labāk. Ir arī darbi, ko vienatnē praktiski nav iespējams paveikt – piemēram jumta konstrukcijas un seguma montāža.
      Apaļkoka sijas šai mājai tika uzceltas ar traktora baļķvedēja palīdzību, tālāk, pa visu māju vienmērīgi izkārtotas ar cilvēku roku spēku.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  14. Labdien loti gribetu uzzinat aptuvena projekta cenu? Materialu izmaksas!!! Un vai ir iespejams sho to izmainit projekta kaa piemeram nonemt pirts vietu un kaut kur mala izbuvet central apkures katlu! Viesistaba izbuvet kaminu..???

    Patīk

    1. Labdien!
      Šim projektam ir dažas jaunākas versijas izstrādātas, gan ar centrālapkures telpu, gan citām izmaiņām, kā arī, varam to pielāgot tieši Jūsu vajadzībām un iecerēm.
      lai raženi sokas!

      Patīk

  15. Sveiki,Mēs atrodamies Cēsis un vēlētos iegādāties , kādu no gataviem projektiem , lai būtu mazākas izmaksas, Piemēram kā Ansis tikai bez pirts. Paldies Jums.

    Patīk

    1. Labdien!
      Projekts “Aija” ir piemērots, varam veikt tajā izmaiņas, pirts vietā paredzot kādu citu lietderīgu telpu, pēc Jūsu vajadzībām.
      lai raženi sokas!

      Patīk

  16. Labdien!
    Interesētu tipveida projekts “Aija”, bez pirts, māja paredzēta kā vasaras maja, bet reizēm lai arī vēlā rudenī vai pa ziemu varētu palikt. Paldies cerot uz sadarbību

    Patīk

    1. Labdien!
      Projekts “Aija” nu jau ir realizēts uzbūvējot vairākas mājas, dažādās projekta versijās, tajā skaitā arī ar pagrabu, šobrīd strādājam pie tehniskā projekta, kura īpašnieki arī vēlējās māju bez pirts.
      Varam projektu “Aija” pielāgot arī Jūsu vajadzībām, kā arī vasaras mājas funkcijām.
      lai sokas!

      Patīk

  17. Labdien! Kāda pieredze ar kurināšanu, pievienojot trīs krāsnis vienam dūmvadam?
    Padomā tāds pats skursteņa risinājums, bet visu laiku šaubos par centrālapkures katla vai pirts krāsns un plīts pievienošanu vienam dūmvadam.
    Paldies!

    Patīk

    1. Labdien!
      No trīs pieslēgumiem vienlaicīgi tiek izmantoti tikai divi, neizmantoto aizverot ar aizbīdni, rezultātā skurstenis kalpo labi, vilkme ir pietiekama. Svarīgi starp ievadiem skrustenī ievērot vismaz 1m vertikālo attālumu. Māju plānus izstrādājot, māju projektos paredzam pēc iespējas racionālākus risinājums, šajā gadījumā – vairākus apkures elementus pie viena skursteņa.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  18. Sveiki,
    interesē, vai varētu uzzināt kādi ir nosacījumi ja pašam ir mežš un ir vēlme izmatot arī apaļkoku, kādi būtu labākie koka ciršanas laiki, līdz kādai stadījai koks ir jānotīra. Vai nepieciešams veikt šī koka papildu apstrādi?
    Varbūt vieglāk paskaidot būtu izstāstot kā šis pasākums notika Jūsu gadījumā. Paldies.

    Patīk

    1. Labdien!
      Koku ciršanai mūsu senči izmantoja ziemu, dēļ vairākiem praktiskiem iemesliem, bet ar mūsdienu tehniku meži ir izbraucami jebkurā laikā, līdz ar to šodien kokmateriāli tiek gatavoti nepārtraukti, meža īpašnieki audzē, zāģē, un gateri saņem arvien jaunus baļķu pievedumus un gatavo zāģmateriālus, tos varat iegādāties kad vien ir vajadzība. Ja svarīga ir kokmateriāla kvalitāte, tad ziemā zāģēts koks ir labāks dēļ krietni mazākā sulas daudzuma – koks mazāk žūstot rūk, mazāk plaisā. Ievērojot senču zināšanas, katrs darbs, arī koku gāzšana veicama atbilstošā laikā un mēness fāzē, lai iegūtu vis-labāko rezultātu. Bet tādiem vienkāršiem mērķiem kā pārseguma sijas, apaļkoka, vai kantēta materiāla veidā, derīgs ir arī vasarā zāģēts koks, tas ļoti ātri izžūst būvniecības gaitā.
      lai Jums labi sokas!

      Patīk

  19. Labdien!
    Vēlētos uzzināt cik apmēram izmaksātu šis projekts un vai jūs varat šo projektu piesiet jau konkrēttam zemes gabalam, lai var skanot būvvaldē? Sarotu, ka Jums ir arī līdzīgs projekts, — bet bez pirts. Tas projekta variants interesētu vairāk.

    Patīk

    1. Labdien!
      Protams, ir iespējams projekta stāvu plānus risināt atbilstoši Jūsu vajadzībām, pirts vietā var paredzēt kādu citu Jums lietderīgu telpu, darba kabinetu, guļamistabu, kurtuvi utml. Projekta saskaņošanai būvvaldē, būs nepieciešams Jūsu zemes īpašuma topogrāfiskais plāns, ko varat pasūtīt mērniekiem. Uz topogrāfiskā plāna veidosim ēkas novietni, lai projekts būtu skaņojams būvvaldē. Šobrīd skaņošana risinās elektroniski, izmantojot http://www.bis.gov.lv elektronisko sistēmu, pagaidām, šķiet, tā darbojas nevainojami, tiesa gan, prasa mazliet citādāku pieeju gan no arhitekta, gan pasūtītāja puses. Arī Jūsu mājas projekts būs veiksmīgi saskaņojams būvvaldē.
      Lai raženi sokas!

      Patīk

Komentēt