Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm

Dzīvojamās mājas projekts Dzintars

Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm, ēka paredzēta dabai un cilvēkam draudzīgos tehniskos un konstruktīvos risinājumos – sienas koka statņu konstrukcijā, ar eko-vates siltinājumu, koka dēļu apšuvumu, iekštelpās kaļķa javas apmetums uz fibrolīta loksnēm. Konkrēto ēku paredzēts būvēt meža ielokā, kur apgrūtināta piekļuve smagajai tehnikai, līdz ar to pamati paredzēti stabveida, ar roku darbu kompensējot smagās tehnikas trūkumu. Dienvidu fasādē plašs stiklojums, kas turpinās arī pāri ēkas stūriem austrumu un rietumu fasādēs, tādā veidā no dzīvojamās istabas veidojot brīnišķīgu plašu skatu. Stiklojumi paredzēti trijkārša stikla, kas ir apmēram divkārt siltumnoturīgāki kā standarta stikla paketes, līdz ar ko saulainās ziemas dienās caur stiklojumu iespējams iegūt siltumu, nevis zaudēt. Plānojums piemērots atpūtas mājas funkcijām – plaša dzīvojamā istaba, ar virtuves nišu, neliela guļamistaba mājas saimniekiem, labierīcības un noliktavas telpa, augšstāvā vaļēja galerija. Ēkai ir vējtveris, kas padara to praktisku lietošanai arī ziemā. Ieeja ir rietumu – dienvidrietumu pusē, kas atbilst senču tradīcijām, kā arī virtuve – austrumu pusē, tehniskās telpas – ziemeļu, ziemeļrietumu pusē, guļamistaba atsegta austrumu saulei, kas sniedz mundrumu mostoties. Protams, arī šo ēkas projektu iespējams pielāgot Jūsu vajadzībām, un zemes gabala konfigurācijai.
Lai sokas!

Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts "Dzintars 2" 102kvm, fasādes
Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm, fasādes
Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts "Dzintars 2" 102kvm, fasādes
Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm, fasādes
Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts "Dzintars 2" 102kvm, stāvu plāni
Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm, stāvu plāni

Ja ir nepieciešamība ēku izmantot kā atpūtas māju, tad ir versija ar pirts telpu grupu pirmajā stāvā, projekts “Rita”, tālāk redzams neliels ieskats, plānos un fasādēs:

Ēkas versija, projekts "Rita", ekonomiska dzīvojamā ēka ar pirti
Ēkas versija, projekts “Rita”, ekonomiska dzīvojamā ēka ar pirti

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

17 domas par “Atpūtas, dzīvojamās mājas projekts “Dzintars 2” 102kvm

    1. Sveiki!
      aptuvenās izmaksas sākot no 150-200Ls, atkarīgs vai izmantoti savi zāģmateriāli, vai pirkti utml.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Sveiki!
      jā, šai ēkai projektējām stabveida pamatus, un ēku koka statņu konstrukcijā, ar koka pasijām uz stabveida pamatiem. Tas saistīts ar ēkas atrašanās vietas īpatnībām – tur grūti vai neiespējami piekļūt ar smago tehniku, tādēļ betona transportēšanas vietā roku darbs. Savukārt koks kā materiāls izvēlēts jo viegli un nedārgi pieejams.
      nosūtījām Jums e-pastu.
      lai sokas!

      Patīk

  1. Labdien ne tik ļoti skaists , cik praktisks projekts. Cik maksā šāds projekts ? Par cik sadārdzinās ,ja projektā pievieno pirts telpu un būvē uz betona pamatiem , bet sienas mūrējot no gāzbetona Aeroc EcoTerm Plus 300mm nebūs izdevīgāk nekā koka konstrukcija ar siltinājumu no minerālvates ??? Kādas iespējas ar jums komunicēt attālināti ,jo uz Rīgu braucu reti . Paldies . Jums ļoti interesanta mājas lapa daudz lasāmas un skatāmas informācijas . Aivars N .

    Patīk

    1. Paldies par labajām atsauksmēm!
      Būvizmaksu ziņā dārgāki pat ir stabveida pamati, jo sarežģītāka, stiprāk siltināta grīdas konstrukcija, kā arī lielāks pamatu izbūvešanas darbaspēka patēriņš. Gāzbetona konstrukcijā šī projekta realizācija, protams, būs lētāka, kā koka statņu versijā, un šādas projekta izmaiņas ir iespējamas. Te gan uzreiz der izmantot 400mm gāzbetona sienas biezumu, jo vate plus darbaspēks un papildmateriāli rada kārtējo nevēlamo sadārdzinājumu. Ja māja ir paredzēta tikai kā atpūtas māja, varam ieteikt iztikt tikai ar 300mm sienas biezumu, jo pieredze dzīvojot 5 gadus ēkā ar 300mm biezu gāzbetonu arī ziemā ir pilnībā pietiekami, lielākos siltuma zudumus rada gaisa apmaiņa, spraugas, logi durvis, nevis sienas.
      Attālināti esam darbojušies pie vairākiem projektiem ļoti veiksmīgi, pasūtītājiem atrodoties ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Projektēšanas darbus, un projekta saskaņošanu varam veikt patstāvīgi un sazinoties ar Jums elektroniski, bet APU un būvatļaujas izņemšana ir jāveic pašam īpašniekam, vai pilnvarotai personai, tādi ir būvvaldes noteikumi.
      Sīkāku informāciju nosūtīsim Jums uz e-pastu. Lai sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      paldies par labajām atsauksmēm! Abi māju projekti “Dzintars” un “Dzintars 2” ir pieejami, tos var pielāgot konkrētajam zemes gabalam, debess pusēm un saistībā ar piebraucamajiem ceļiem.
      Nosūtījām Jums e-pastu ar sīkāku informāciju par projektu.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  2. Labdien!
    Cik varētu izmaksāt šīs mājas projekts ar pirts telpu, varbūt varat pateikt orientējošās būvniecības izmaksas?
    Ar cieņu,Toms

    Patīk

    1. Labdien!
      Orientējošas būvizmaksas var skatīt sludinājumu serverī, par cik piedāvā būvfirmas un individuāli celtnieki uzbūvēt vienkāršas konstrukcijas ēkas, nosaucot cenu par kvadrātmetru. Dzīvojamās mājas projekts “Dzintars” ir risināts ekonomiski, bez liekiem sadārdzinājumiem, racionāli, līdz ar to, vadoties pēc vidējām būvniecības tirgus cenām, iegūtie skaitļi būs tuvu patiesībai.
      lai raženi sokas!

      Patīk

  3. Labdien!
    Mani interesē projekts ar pirts telpu. Kādas varētu būt būvniecības izmaksas?
    Paldies! Lai jums veiksmīgs pavasaris!

    Patīk

    1. Labdien!
      par būvniecības izmaksām Jums vislabāk jautāt profesionālam būvniekam, kurš apņemsies Jūsu ēku uzbūvēt, tad cipari būs vistuvākie realitātei. Citādi, varat pasūtīt profesionālam tāmētājam, lai aprēķina izmaksas pēc mūsu izstrādāta būvprojekta.
      Paldies! Lai Jums arī raženi un priecīgi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Jautājums ir interesants, protams, jebkuram projektam var samazināt stāvu skaitu, ja nav nepieciešama lielāka platība, bet mūsu, šāda tipa projektos, otrais stāvs ar daļēji slīpām sienām/griestiem atbilst ekonomiskas būvniecības principiem, ļaujot ēku būvēt pakāpeniski, atbilstoši ģimenes ienākumiem, neņemot kredītus – vispirms apdzīvojot pirmo stāvu, un vēlāk nosiltinot augšstāvu. Atteikties no augšstāva var, bet vai paredzētais ieguvums ir tā vērts? Un tad varbūt ir jāpapildina pirmais stāvs, lai iegūtu Jums nepieciešamo platību un komfortu?
      Labprāt gaidīsim Jūs ciemos mūsu darbnīcā, ķersimies pie darba un atrisināsim šo Jūsu mājas projekta vīziju, izstrādājot pirmās projekta skices.
      lai sokas!

      Patīk

Komentēt