Iepirkšanās ar svārsta palīdzību

Lai iepērkoties nenāktos pirkumu vēlāk nožēlot, vērts pirms to veikt uzjautāt padomu svārstam, jeb zemapziņai, kura nemēdz melot. Šeit redzama tabula, ko var izdrukāt, un novietot zem svārsta, uzdodot svārstam jautājumu, par konkrētā pirkuma izdevīgumu – vai cena ir atbilstoša, dārga, vai neizdevīga utml. Ja oponenti teiks, ka cenas neatbilst tirgus situācijai, tad vienmēr, protams, ir iespējams arī malku, ko svārsts rāda kā lētu kurināmo, nopirkt par neadekvāti lielu cenu, piemēram pērkot pāris pagales fasējumā veikalā. Tālāk redzamās tabulās ir mani eksperimenti ar svārstu uzdodot tam izkārtot pēc izdevīguma dažādus būvmateriālus un arī apkures veida izvēli.

Svārsta padoms - iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms – iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms - iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms – iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms - iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms – iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms - iepirkšanās ar svārsta palīdzību
Svārsta padoms – iepirkšanās ar svārsta palīdzību

arhitekts Valdis Liepa.

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

7 domas par “Iepirkšanās ar svārsta palīdzību

    1. Vislabāk šos veikalus neapmeklēt vispār, un svaigas, gardas preces iegādāties tirgū. Jo lielajos veikalos var iegūt vienīgi mazvērtīgākus vai indīgākus produktus, ar skaļākām reklāmām un košākām etiķetēm. Jebkuras atlaides un akcijas ir makšķere naudas maciņu izsmelšanā.
      lai sokas!

      Patīk

    1. Sveiki!
      sienu izveide izmantojot salmus un koka statņu konstr. prasa lielāku darbspēka patēriņu, kā gāzbetona bloku mūra sienām.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  1. Sveicināti!
    Esmu nonācis pie secinājuma un jātgriežas pie sentēvu būvniecības metodēm Jo visi šitie plastmasas, riģipši ranillas, saidingi, bituma papīrīši uz jumtiem u.c.neiztur laika pārbaudi. Senči dzīvoja guļbūvēs ar niedru, salmu, jumta skaidu – lubiņu un māla vai betona kārniņu jumtiem. Niedres – tas ir MĪTS KA DĀRGI, neaizmirsīsim, siltuma, skaņas izolāciju un ilgmūzību 100 pat 150 gadus bez remontiem un eksplotācijas izdevumiem. Siltumizolējošs jo siltumu visvairāk zaudējam tieši caur pārsegumiem tas ir jumtu. Un aukstums nāk no grīdas – tātam labs jumts un silta grīda. Caur sienām nezaudējam tik daudz siltuma, ja ir lielas virs 1m pārkares. Jumta skaidas lēts, bet ne tik ilmūžīgs samērā viegli remontējams. Es neatbalstu mūsu klimatam metāla seguma jumtus, ne siltumanoturības, ne vizuālilgnoturīgs, skaņas izolācijas dēļ – Esmu strādājis – darba kabinets pažobelē zem metāla Rukki seguma, kur izolācijas biezums 30cm, jo spārē 35-36 cm bieza un 25cm plata – sena muiža. Tad lietus, itsevišķi krusas gadījumā tā kā galvā būtu metāla spainis. Un krāša noturība, piedodiet tikai 7 gadus piemērs privātmāja Jūrmalā ar brīnu Ranillas segumu gandrīz blakus Prezidenta rezidencei, vietām pliks bleķis.

    Patīk

    1. Paldies par komentāru!
      Šie ir praktiski apsvērumi, niedru jumta siltumizolācijas īpašības ir vērā ņemamas, vēl sena metode ir izmantot sniega segas biezumu, uz jumta, papildus siltumizolācijai, tā dēļ ir būvētas ēkas ar koka baļķiem šķērsvirzienā uz jumta, tieši sniega noturēšanai pret nošļūkšanu.
      Ar aukstumu jau ir tā, ka aukstuma paša kā tāda nemaz nav – vienkārši ir siltuma trūkums. Citreiz gan istabā ieplūstošs auksts gaiss caur spraugām, vai gar vēsāku sienas, loga plakni atdzisuša gaisa virmojums var likt sajust vēsuma plūsmu. Grīdas siltumizolāciju atrisināt jau ir visvienkāršāk un lētāk, iegūstot labus rezultātus un hermētiskumu, te tieši noder putupolistirols.
      Man arī ir gadījies redzēt skārda jumta fragmentus, vai atsevišķas detaļas, kurām nolobījusies krāsa, parasti brūniem vai melniem jumtiem – iespējams, tie saules karstuma iedarbībā cieš visvairāk.
      lai Jums sokas!

      Patīk

Komentēt