Mazas, ekonomiskas pirts projekts, 20kvm

Mazas, ekonomiskas pirts projekts
Ekonomiskas pirts projekts, titulbilde
Ekonomiskas pirts projekts, titulbilde

Šis nelielas un ekonomiski risināmas pirts projekts izstrādāts pirts būvniecībai no gāzbetona blokiem, 40cm biezumā, bez papildus ārsienu siltināšanas, ir projekta versija, fasādes, kur iespējams fasādēs koka dēļu apšuvums, zem tā siltumizolācija 5cm biezumā, un gāzbetona bloku mūra sienu biezums šajā gadījumā 30cm. Pirts projektā paredzēta atpūtas telpa, kā kamīntelpa – jo pirts krāsns kurināma no šīs atpūtas telpas, un krāsns mute ar stiklotām durvīm, ir dušas telpa un tualete, lai pirts komorts būtu pietiekams tās autonomai izmantošanai. Šīs ekonomiskās pirts iekštelpu platība 20 kvadrātmetri, kas kompakti, bet funkcionāli nodrošina visas ar pirtēšanos saistītās vajadzības. Pirts dienvidu pusē (iespējams to novietot arī pret rietumiem) ērta apjumta terase, atpūtai starp pirtēšanos vai veldzēšanos dīķī. Pateicoties risinājumam ar gāzbetona bloku mūra ārsienām, un racionāli izstrādātiem projekta būvkonstrukciju mezgliem, šādu pirti iespējams uzbūvēt salīdzinoši lēti, tai pat laikā iegūstot ļoti labu funkcionalitāti un estētisku, korektu vizuālo izskatu. Brīvstāvošas pirts ēkas priekšrocība, ir tā, ka pirtēšanās ar viesošanos un labu laika pavadīšanu kā rituālu, netraucē citu mājinieku dzīvi, kuri tajā šobrīd nepiedalās. Pateicoties pirts nelielajiem gabarītiem, tās projekta saskaņošana pārsvarā gadījumos noris viegli.
Lai Jums sokas realizēt savus sapņus par mazu omulīgu un ērtu pirtiņu!

Ekonomiskas pirts projekts, fasādes un plāns
Ekonomiskas pirts projekts, fasādes un plāns
Ekonomiskas pirts projekts, fasādes ar dēļu apšuvumu
Ekonomiskas pirts projekts, fasādes ar dēļu apšuvumu

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

93 domas par “Mazas, ekonomiskas pirts projekts, 20kvm

  1. Labs vakars!
    Interese nelielas saimniecibas ekas projektinjsh vai pirtinjas projektinjs , uz stabveida pamatiem. Ir kas gatavs piedavajams? Ne lielaks par 25 m2. Cik maksa gatavs projektinjsh?

    Patīk

    1. Labvakar!
      Nosūtījām Jums e-pastu ar sīkāku informāciju par šo pirts projektu un darbu uzsākšanu. Varam gan veikt izmaiņas šajā projektā, gan izstrādāt individuālu projektu atbilstoši Jūsu vajadzībām. Stabveida pamati var arī neveidot būvizmaksu ietaupījumu, jo pagrīdes siltināšana, tāpat darbspēka izmaksas var būt lielākas, kā pie lentveida pamatu risinājuma. Lentveida pamati ļauj ēkas sienas risināt mūra konstrukcijā, kas izmantojot gāzbetonu ir praktiski lētākais un ātrākais būvmateriāls, ja vēlaties šo ēku risināt ekonomiski, ne ekskluzīvi. Ja vēlaties greznāk – tad noteikti iesakāma ir guļbaļķu konstrukcija.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien,
      pirts projekts ir pieejams, dažādos sienu konstrukciju veidos, gan guļbūves, gan gāzbetona, nosūtījām Jums informāciju par veicamajiem darbiem lai uzsāktu projektēšanu.
      lai sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums e-pastu, jā, šādu nelielu pirtiņu ir iespējams uzbūvēt pašrocīgi, tieši no gāzbetona blokiem tas sanāks visātrāk un vienkāršāk.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      varam piedāvāt veikt izmaiņas šajā pirts projektā, palielinot tā platību, kā arī sagatavojot to saskaņošanai būvvaldē. Ir pieejami šīs ēkas projekta konstrukciju mezgli un rasējumi, lai jebkurš būvnieks to varētu realizēt dabā.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Nosūtījām Jums papildus informāciju uz e-pastu, projekts ir pieejams arī elektroniskā veidā – visi tehniskā projekta rasējumi.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  2. Labdien!
    Vēlējos lūgt cenu šim pirts projektam? Cik maksā dokumentācijas sagatavošana saskaņošanai būvvaldē? Pagaidām plānoju izmantot fibobokus un veikt koka apdari, arī no ārpuses :).Vai ir zināmas aptuvenas pamatu izmaksas, un kādi tie nepieciešamai ? Iepriekš pateicos par atbildi.
    Ar cieņu, MR

    Patīk

    1. Labdien!
      pirtiņas projekts ir pieejams, tā pat arī varam piedāvāt reizē ar to risināt novietojuma, ainavas plānu un labiekārtojumu, paredzot celiņus, lapeni u.c. pēc vajadzības.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  3. Labdien!
    Radās interese par šo projektu, vēlētos uzzināt nedaudz sīkāk, cik ir galējās izmaksas šāda veida pirtiņai izmantojot parastos materiālus bez jebkādām ekskluzīvām lietām.
    Paldies!
    Ar cieņu,
    Ilmārs

    Patīk

    1. Labdien!
      Pirts projekts ir pieejams katrā laikā, bet precīzas būvizmaksas gan ir jārēķina būvētājam, vai būvfirmai, kas veiks Jūsu pirts būvniecību, vadoties pēc tehniskā projekta, būs iespējams izstrādāt tāmi. No mums atkarīgie jautājumi – projekta un būvkonstrukciju risinājumi ir paredzēti tā, lai nerastos lieki sadārdzinājumi, un ēka būtu uzbūvējama vienkārši un ar standarta būvmateriāliem.
      Uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  4. Labdien,
    Cik maksā šis projekts ar gāzbetona blokiem? Un vai ir iespējams to uzcelt pašiem spēkiem?bet veletos nedaudz mazaku kaut kur uz 10 m2. garazas lieluma
    Paldies jau iepriekš.

    Patīk

    1. Labdien!
      Nosūtījām Jums uz e-pastu papildus informāciju par šo pirts projektu. Varam veikt arī izmaiņas šai projektā. Pašu spēkiem ir iespējams paveikt ļoti daudz:) Šī nelielā pirtiņa arī ir labi piemērota pašrocīgai būvēšanai, konstrukciju mezgli ir racionāli un bez liekiem sadārdzinājumiem.
      Lai Jums labi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      jā, šīs mazās pirtiņas projekts ir realizēts, jau kādus gadus atpakaļ, nav gan sanācis laika sarūpēt bildes.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Ūdeni var nodrošināt dažādos veidos, gan ienesot ar spaini, gan mehanizēti, ja ir pieejama enerģija – elektrība. Sūkni var vienkāršākajā veidā ievietot akā – izmantojot vai nu iegremdējamu vibrosūkni, vai akā uz vienkārša plaukta, virs ūdens līmeņa iemontētu centrbēdzes sūkni ar automātiku. Pirts telpās gan jāparedz iespēja no ūdens sildīšanas sistēmas un ūdens pievada izlaist ūdeni, kad paredzēts uz ilgāku laiku pirti ziemā atstāt nekurinātu, lai izvairītos no ūdens sistēmu aizsalšanas.
      Kanalizācijai arī ir vairāki risinājumi, gan krājaku veidā, gan nosēdakas plus bioloģiskā attīrīšanas sistēma un ūdens ievadīšana gruntī, tāpat ir iespējams dušas, izlietnes ūdeni utml ūdeņus kas nesatur piesārņojumu var vienkārši infiltrēt gruntī, izmantojot vai ieraktu drenāžu, vai grāvi.
      Savos projektos mēs risinam gan ūdens ieguvi, gan kanalizāciju, to saskaņojot arī būvvaldē, lai klientam nav lieku sarežģījumu un visas komunikācijas funkcionē korekti.
      lai Jums labi sokas!

      Patīk

  5. Labdien!
    Esmu daudz skatījies un interesējies par ”mazēku” jeb būvi kas nepārsniedz 25kvm un ka tai nav vajadzīga būvatļauja, bet kas īsti ir vajadzīgs? Projekts un tā saskaņošana attiecīgajā būvvaldē? Plānots tādu būvēt ārpus pilsētas.

    Patīk

    1. Labdien!
      mazēkas ideja darbojas lauku teritorijās, pilsētās arī sīkām būvītēm tiek prasīts projekts. Ja plānojat mazēku būvēt lauku teritorijā, tad būvvaldei pietiek ar šīs ēkas novietojuma plānu – iezīmētu zemes robežu plānā.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums e-pastu.
      Pirts projekts ir pieejams, kā arī pielāgojams Jūsu vajadzībām, zemes gabala situācijai.
      lai Jums labi sokas!

      Patīk

  6. Labdien! Vēlos uzzināt cik maksā projekts ar gāzbetona blokiem un kādas vēl ir izmaksas būvvaldē, lai saskaņotu šo projektiņu (esam no Jūrmalas). Kā arī vai ir iespējams atsūtīt sīkāku pirtiņas aprakstu.
    Paldies,
    Ieva

    Patīk

  7. Labdien!
    Vai varētu lūdzu atsūtīt projektiņu no gāzbetona šai pirtiņai? Un vai ir iespējams šo pašu pirtiņu uztaisīt no koka karkasa? Vai tas nesanāks izdevīgāk vai varbūt nereāli? Un kādas aptuvenās izmaksas ja pats gribētu būvēt? Cik maksā projektinš pie Jums? Paldies jau iepriekš!

    Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums e-pastu par šo pirts projektu, kā uzsākt projektēšanu. Pirts ir iespējama gan gāzbetona bloku mūra konstrukcijā, gan koka statņu, kā arī varam projektu pārveidot, ja ir cieša apņemšanās būvēt ēku no kāda cita būvmateriāla.
      lai Jums labi sokas!

      Patīk

  8. Labdien!,
    vai varat atsūtīt visu tehnisko projektu elektroniskā veidā un projekta cenu pirtiņai Ķipis gāzbetona bloku versiju? Vai 2. stāvā iespējamas 3 mazākas istabiņas?
    Ar cieņu Dzintra

    Patīk

    1. Labdien!
      Pirts projekts “Ķipis” ir pieejams, bet otrajā stāvā nav racionāli nodalīt 3 istabas, tas protams, ir iespējams, bet telpas būs pārāk mazas.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  9. Labdien!
    Atsūtiet man ludzu papildus informāciju par šo projektu kadas ir izmaksas un varianti, no gazbetona blokiem vai guļbūvi.
    Intresetu arī otrais stāvs kaut neliels 1-2 istabiņas kur vienkārši pietiktu vietas gultām.
    Vai ir vel kādas nelielas pirtiņas projets ar 2 stāviem.
    Paldies jau iepriekšs.
    Ainārs Bondars

    Patīk

    1. Labdien!
      Nosūtījām Jums uz e-pastu papildus informāciju par šo pirts projektu, protams, ir iespējamas arī dažādas izmaiņas projektā.
      lai sokas!

      Patīk

  10. Labdien! Gribēju noskaidrot , vai ir iespējams saņemt mazās pirts plānu ar izmēriem ar nelielām izmaiņām :
    1. Arējie ēkas izmēri – 4,3×4,3m
    2. Bez loga pērtuvē
    3. Logu no gala sienas pārlikt uz labierīcību telpu.
    4. Bez terases , tikai ar pārkari priekšpusē (aptuveni 500mm)
    Plānoju šādu pirti izbūvēt no koka sastatņiem ar 150mm siltumizolāciju , uz Fobo bloka pamatiem ar monolīto betona grīdu.Varētu noskaidrot aptuvenās izmaksas šādam variantam , ja sniedzat arī būvniecības pakalpojumus?!
    Jau iepriekš pateicos par jūsu komentāriem!
    Jauku dienu!

    Patīk

    1. Labdien!
      Pirts projektā varam veikt Jūsu aprakstītās izmaiņas, bet mainot ārējos gabarītus mainās visi tehniskie rasējumi un tad projekta izstrāde aizņem tik pat daudz laika kā pilnībā jauna projekta izstrādāšana.
      Koka statņus ir iespējams izmantot, tā pat arī Fibo blokus pamatu mūrēšanai, ja esat izrēķinājis, ka tas būs izdevīgāk par monolītbetonu.
      Būvniecības pakalpojumus gan nesniedzam, mūsu darbs ir ēku projektēšana. Arī būvniecības izmaksas tad ir jāpasūta vai nu būvniekam, kas būvēs Jūsu pirti, vai arī mūsu kolēģim, profesionālam tāmētājam, kas veic būvdarbu tāmēšanu par samaksu.
      lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Ar lielāko prieku izstrādāsim arī Jūsu melnās pirts projektu, piemērotu tieši Jūsu zemes gabala situācijai, Jūsu ģimenes vajadzībām un pirts tradīcijām.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

    1. Labdien!
      Precīzas būvniecības izmaksas Jums jājautā būvniekiem, kas pēc šī pirts projekta apņemsies Jums ēku uzbūvēt. Ieskicējot aptuvenās būvniecības izmaksas ieskaitot darbspēku – 600 eiro par kvadrātmetru, tad šī pirts ir ļoti kompakta un ekonomiska, jāpieskaita klāt gan komunikāciju izbūve, apdare, iekšdarbi.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  11. Sveiki, loti interesetu sikaka info par pirts buvniecibu mura izpildijuma – kas labaks: gazbetons (aeroc), keramzitbloki, kiegeli?
    ka ar paaugstinato mitrumu pirti un ta iedarbibu uz mura konstrukciju, kadi risinajumi un ieteikumi?
    Paldies

    Patīk

    1. Labdien!
      Mūris jau ir mitrumdrošāks kā koks, un ja guļbūves pirtis spēj kalpot dažsimts gadu, tad jādomā, ka jautājums par mitrumu ir vairāk teorētisks, ne praktisks. Bet mūsdienās jau parasti visas pirts karsētavas ir apšūtas ar koka dēļiem, zem kuriem ir papildus siltumizolācija un infrasarkano starojumu atstarojoša izolācija – alumīnija folija, kas kalpo reizē arī par mitruma – tvaika barjeru. Mūra konstrukcijas izvēlē – viennozīmīgi viena labākā materiāla nav, jāizvēlas atbilstoši projektētajam un iespējām. Ķieģelis veido dekoratīvu sienu, ko vērts atstāt interjerā, mūsdienās ķieģelis savas cenas dēļ sāk kļūt par retu materiālu. Gāzbetona bloki ļauj ātri iegūt rezultātu – siltas blīvas sienas. Keramzītbetona bloki noder, ja jābalsta lielas slodzes, vai jākarina pie sienas smagas gleznas:), to trūkums – lielāka siltumcaurlaidība, parasti nepieciešams papildus siltināt.
      lai Jums labi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      par pirts projektu sazinājāmies ar Jums e-pastā. Pirts projekts ir pieejams, materiālu izvēle brīva, koka vai mūra konstrukcijā.
      lai sokas!

      Patīk

  12. Labdien!
    Man interesē šis projekts bez siltinājuma.
    Cik maksā pats projekts un kādas ir aptuvenās būvniecības izmaksas, ja esat šo projektu realizējuši dzīvē.
    Paldies!

    Patīk

    1. Labdien!
      Mēs izstrādājam mājas projektu, par būvniecības izmaksām nezinam, jājautā ēkas būvētājam, vai jādod projekts iztāmēt tāmētājam. Projekts ir pieejams ar vai bez siltinājuma kā arī ar citām Jums nepieciešamajām izmaiņām.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

    1. Labdien!
      Atkarībā no Jūsu vajadzībām, ir iespējams sadarboties – vai nu nosūtot pilnu tehnisko projektu Jums elektroniskā veidā, vai arī sagatavojot pirtiņas projektu saskaņošanai būvvaldē, trīs izdrukātos eksemplāros.
      lai raženi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Pirts projekts ir pieejams, varam piedāvāt apsvērt arī pirts projektu “Ķipis” vai “Mazais cinītis”, šobrīd izstrādes stadijā ir projekta versija cinītim – ar paplašinātām iekštelpām.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums informāciju par pirts projektu. Ir iespējams arī nedaudz ietilpīgāks šīs pirts projekta variants, ar lielāku atpūtas telpu, un pirtsslotu žāvētavu (vai viesu guļvietām) atvērtajā bēniņu stāvā.
      lai sokas!

      Patīk

  13. Labdien!
    Mani interesē pirts projekts “koka variantā”. Vai jūs varat veikt arī būvniecību (ieteikt kādus būvniekus)
    un kādas šobrīd būtu orientējošās šādas pirts būvniecības izmaksas (ieskaitot projektu u.c.)?
    Saprotu, ka ir vairāki varianti – salīdzinājumam būtu labi jaatsūtītu arī alternatīvos variantus.
    Paldies!

    Patīk

    1. Labdien!
      Pirts projekts ir pielāgojams arī Jūsu zemes īpašuma situācijai un Jūsu ģimenes vajadzībām, rakstiet, e-pastā papildus informāciju, kādas izmaiņas Jums projektā ir nepieciešamas, kā arī atsūtiet zemes kadastra nr.
      Novēlam Jums atrast labus būvniekus, šobrīd lielākā un labākā daļa no tiem ir ļoti aizņemti.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      Labprāt risināsim pirts projektu arī Jūsu vajadzībām, Jūsu zemes īpašuma situācijā.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

    1. Labdien!
      Pirtiņas projekts ir risināts dažādos veidos, ir pieejams arī ar koka dēļu apšuvumu fasādēs.
      Nosūtījām Jums sīkāku informāciju e-pastā.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

    1. Labdien!
      Pirtiņas projekts ir pieejams, gan bez izmaiņām, digitālā veidā, gan arī pielāgojams Jūsu ģimenes vajadzībām un zemes situācijai sagatavots saskaņošanai būvvaldē. Atsūtiet sīkāku informāciju par Jūsu iecerēm.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  14. Interesē projekta versija, kur iespējams fasādēs koka dēļu apšuvums, zem tā siltumizolācija 5cm biezumā. Cik maksā šī projekta dokumentācija? Zemesgabala lielums ir 600 kvadrātmetri, uz tā ir neliela māja 72 kvadrātmetri, visapkārt ir kaimiņu mājas. Topogrāfija gatavota 2010.gadā. Būvēsim paši.

    Patīk

    1. Labdien!
      Projekts ir pieejams, atliek vien tikt skaidrībā par ēkas labāko novietojumu Jūsu zemes īpašumā, rēķinoties, ka 4m attālums no zemes robežām ir iespējams bez kaimiņu saskaņojuma, ja tuvāk – tad nepieciešama kaimiņu piekrišana.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  15. Labdien vēlos saņemt detalizētu šīs pirts projektu no gāzbetona blokiem. Vai tik mazas pirts būvniecībai ir vajadzīga saskaņošana ar būvvaldi?

    Patīk

    1. Labdien! Saskaņot ir nepieciešams, bet tas notiek raiti, kā pirmās grupas ēkas projektu. Atsūtiet zemes kadastra nr. jo būs jāsagatavo arī novietojuma plāns, iesniegšanai būvvaldē.
      Laimīgi!

      Patīk

    2. Labdien!
      Mūsdienās jau būvvalde vēlas redzēt saskaņotas pilnīgi jebkuras būves, bet, pozitīvi, ka 1. grupas ēku saskaņošana rit vienkārši un ātri, vajadzīgs vien ēkas vizuālais risinājums un novietnes skice, novietnes plāns zemes robežu plānā. Darboties bis.gov sistēmā var atbilstoši mūsu dotajai instrukcijai, un ielādēt projektu saskaņošanai.
      Atsūtiet mums uz e-pastu sīkāku informāciju par Jūsu iecerēm, zemes īpašuma kadastra nr.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

Komentēt