Namiņš jaunai ģimenei 62kvm (versija projektam “Namiņš vecākiem”)

Namiņš jaunai ģimenei - projekts omulīgai mājiņai
Projekts "namiņš jaunai ģimenei" titulbilde
Projekts “namiņš jaunai ģimenei” titulbilde

Šis projekts ir izstrādāts identiskos gabarītos, kā projekts “Namiņš vecākiem”, ar apdzīvojamo platību 62 kvadrātmetri, divām guļamistabām, vienīgi “Namiņš jaunajai ģimenei” ir ar dzīvojamo istabu apvienotu ar virtuvi, tā iegūstot lielāku kopējo platību (29 kvadrātmetri). Ēkas plāns projektēts saistībā ar debesspusēm – rietumu pusē atpūtas terase un ieeja (rietumu puses ieeja sakrīt arī ar senlatviešu tradīcijām), ziemeļu fasāde ir energo-taupīga, logi ir austrumu, rietumu un dienvidu pusēs tā iegūstot labāku telpu izgaismojumu, uz ziemeļu pusi ēku var pagarināt ar nojumi automašīnām vai garāžu. Vējtveris ļauj saglabāt siltumu ziemā. Ēkas centrā novietotais gaitenis sadala ēku divās daļās – guļamistabu puse un dzīvojamās istabas puse, šādā veidā uzlabojas skaņas izolācija starp telpām, un dzīve ir komfortablāka, neatkarīgāka, salīdzinoši “Namiņš vecākiem” projektā – caurstaigājama dzīvojamā istaba.
1. stāva plāns ar novietojumu debesspusēs:

Projekts "Namiņš jaunai ģimenei", plāns, orientācija debespusēs
Projekts “Namiņš jaunai ģimenei”, plāns, orientācija debespusēs

Dzīvojamā istaba izsauļota visas dienas garumā, sākot no austošas saules rītā, brokastojot virtuves daļā, līdz dienasvidum – lieli dienvidu puses logi (iespējams, ar skatu uz savu piemājas dārzu, ainavu utml.), visbeidzot ar pievakari rietošās saules gaismā – atpūtai pēc darba dienas, istabā vai rietumu puses terasē – var baudīt saules siltumu un omulību. Arī šis ēkas projekts ir risināts paredzot ekonomiskas būvniecības izmaksas, vienkāršus un racionālus būvkonstrukciju risinājumus. Ēka iespējama kā koka statņu konstrukcijā, tā arī gāzbetona bloku mūra konstrukcijā. Fasāžu apdarē iespējams dēļu apšuvums, vai arī apmetums. Koka statņu konstrukcijas versija var būt ieteicama, ja ir pieejami kokmateriāli no sava meža, citos gadījumos gāzbetona konstrukcijas sienas būs lētākas. Jumta segums – Rukki Classic skārda segums, jumts lēzens, ar ventilējamu bēniņu daļu virs spāru saišķa, jumta pārkares ēkai – 90-100cm, kas ļauj neizmantot lietus notekrenes, tā aiztaupot liekas raizesēkas ekspluatācijas laikā. Protams, fasādes krāsu risinājums iespējams individuāls.
Namiņš vecākiem bija paredzēts vienkāršāk apkurināms – izmantojot siltā gaisa apkuri un krāsns sildmūri, iespējams, arī pārsvarā laika atvērtas durvis starp telpām, bet šim projektam vēlams būtu izmantot centrālapkures kamīnu, jo telpas novietotas tālāk, un izolētākas viena no otras, protams, tas savukārt ļauj iegūt vienmērīgāku, komfortablāku apkuri.
Tālāk – ēkas fasādes:

Projekts "Namiņš jaunai ģimenei", fasādes
Projekts “Namiņš jaunai ģimenei”, fasādes

Orientējošās ēkas būvizmaksas būvējot pašrocīgi var iekļauties 10 000Ls (14000Eiro), protams, precīzāka tāme jāaprēķina ņemot vērā konkrēto situāciju, pieejamos materiālus utt. Jumta konstrukcija – koka spāres ar spāru kores pasiju, balstīta uz nesošo starpsienu pirmajā stāvā. Pamati iespējami dažādi, atkarībā no zemes gabala situācijas, grunts apstākļiem un pieejamajiem materiāliem, pirmais “Namiņš vecākiem” projekts paredzēts ar saliekamiem dzelzsbetona pamatiem jo pasūtītājam tie bija jau iegādāti, bet pie pietiekamas grunts noturības, visvienkāršākie 30cm platuma lentveida monolītbetona pamati (skat. racionālo būvkonstrukciju mezglu sadaļu) ir optimāls un salīdzinoši lēts risinājums šādai nelielai ēkai.
Ja Jums ir kādi jautājumi, šī projekta sakarībā, un vispār saistībā ar projektēšanu un būvniecību – laipni lūdzam, komentāru sadaļa ir Jūsu rīcībā!
Lai Jums sokas realizēt savu sapni par jauku namiņu omulīgai ģimenes dzīvei!!!

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

51 doma par “Namiņš jaunai ģimenei 62kvm (versija projektam “Namiņš vecākiem”)

  1. Jauks namiņš.
    Tikai, kas uzreiz iekrīt acīs – trūkst:
    1. Tehniskās telpas: ūdens sūknim ar spiedkatlu, karstā ūdens boilerim, elektrības sadalei, apkures sistēmai?
    2. Koplietošanas skapim/kambarim sezonas drēbju glabāšanai un saimniecībā nepieciešamo lietu novietošanai kā – telpu uzkopšanas lietas, mājas darbarīki/instrumenti, kurus nedrīkst glabāt mīnuss grādos, u.t.t.
    Minimālims ir labi un apsveicami, taču dzīves realitāte nosaka savu lietu minimumu nepieciešamu ikdienas soļa veikšanai, pie tam, ar maziem bērniem (jauna ģimene).
    Andris

    Patīk

    1. Paldies par ieteikumiem!
      Spiedkatlu un boileri var novietot zem virtuves darba zonas (ja tie ir nepieciešami), savukārt trokšņojošas lietas – piemēram, ūdens sūknis – ne vienmēr atrodas ēkā, tas var būt gan dziļurbumā, 20 metrus zem zemes, gan īpašā ūdenspieslēgumam veidotā groda “pagrabā”, kā arī ir situācijas, kad ir pieejams pilsētas ūdensvads.
      Par papildus platību un telpām saimnieciskām vajadzībām Jums ir taisnība – saimnieciskām vajadzībām arī bezgalīga platība kaut kad var sākt kļūt par mazu, atkarībā no saimnieka dzīvesveida.
      Šādai nelielai ēkai primārā funkcija ir nodrošināt dzīvošanu, bet saimniekošanu ar mauriņa pļaujmašīnām, trimeriem, visādiem hobija priekšmetiem, instrumentiem utt atstājot nākošajā būvniecības kārtā, kad tiks būvēts šķūnis malkai ar saimniecības telpu vai tamlīdzīga saimniecības celtne.
      Cilvēku vajadzības ir dažādas, un esam projektējuši radošas profesijas pārstāvim ēku kompleksu, kur dzīvojamās ēkas apbūves platība nav lielāka par 25 kvadrātmetriem, savukārt turpat netālu projektētā darbnīca ir 350kvadrātmetru platībā, un tas nav nedz labi nedz ļauni, viss ir kārtībā, ja konkrētais projekts atbilst cilvēka šī brīža un varbūt arī tuvāko gadu vajadzībām. Pilnībā universālas, visiem derīgas formulas nav, cik ģimeņu, tik dzīvesveidu un vajadzību. Zināms, ka, piemēram, dzejniekam vajag tikai papīru un pildspalvu, savukārt galdniekam – veselu darbnīcu ar dažādiem agregātiem.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  2. Sveiki!
    Namiņš ir ļoti jauks! Un te neiet runa par plašu ģimenes ēku, kur būs viss minētais. Tā ir neliela mājiņa, kas aizstāj dzīvokli par ekonomiskām izmaksām! Ļoti patīk šo puišu idejas un projekti!
    Malači! Tā tik turēt!!!!

    Patīk

  3. Labdien!
    Ļoti jauks projekts nelielai ģimenītei! Gribētos zināt, vai kāds jau ir uzbūvējis sev namiņu pēc šī projekta? Dikti gribētos redzēt reālajā dzīvē, nu vai bildēs…

    Patīk

    1. Labdien!
      paldies, prieks, ka namiņa projekts patīk! Uzbūvēts neviens namiņš vēl nav, bet tuvākais pēc gatavības no namiņiem ir, domājams, pašreiz ticis līdz pamatu rakšanai, mēģināsim sagādāt bildes lai arī šī projekta realizācijas gaitai Jūs varētu sekot līdzi.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  4. Sveiki,
    Sākšu ar to, ka Jums šeit ļoti iedvesmojoši raksti 🙂
    plānojam rekonstruēt/renovēt koka dzīvojamo ēku (lauku viensēta). Platība – 100kvm. Ir iespēja izbūvēt arī otro stāvu.
    Vai ir iespēja veidot ko līdzīgu šim variantam, tikai jau pārveidojot/rekonstruējot esošu ēku?
    Paldies!

    Patīk

    1. Labadiena!
      Paldies par labajām atsauksmēm! Prieks, ja varam kā iedvesmot vai palīdzēt atrisināt ar mājokļa projektēšanu, plānošanu vai būvniecību saistītus jautājumus!
      Rekonstruēt un renovēt noteikti ir iespējams, jāapseko esošās ēkas tehniskais stāvoklis, lai noskaidrotu cik daudz, procentuāli, ir nepieciešams mainīt/protezēt esošās konstrukcijas. No tā atkarīgs ir būvizmaksu un laika – resursu patēriņš. Nereti gadās arī tā, ka uzbūvēt pilnībā jaunu ēku ir gan lētāk, kā renovēt esošo, gan arī jaunā ēka labāk atbilst vajadzībām – plānojuma, logu izvietojuma un izmēra ziņā, griestu, grīdas augstumu u.c. parametros. Renovējot esošo ēku ir jārēķinās ar kompromisu starp to ko gribētos iegūt, un to ko ir iespējams.
      Plānojumi noteikti ir iespējami dažādi, arī līdzīgs šim klasiskajam risinājumam kā projektā “Namiņš jaunai ģimenei” ar vidū novietotu kāpņu halli un ieejas mezglu.
      Labprāt izstrādāsim Jums projektu, uz tikšanos!
      lai Jums veicas!
      ar cieņu Valdis un Ansis.

      Patīk

    1. Labdien!
      Namiņa būvizmaksas vēl nav precīzi zināmas, jo vēl neviens namiņš nav pilnībā pabeigts. Bet orientējoši, skaitot tikai materiālu izmaksas, tām nevajadzētu pārsniegt 100Ls par ēkas kvadrātmetru. Par ēkas projektu, un ar projektēšanas uzsākšanu saistīajiem jautājumiem nosūtījām Jums e-pastu.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  5. Vēlos celt māju, ļoti patīk Jūsu projekti! Iepatikās šī nelielā māja! Esmu zemesgabalu noskatijis! Tas ir Jurmalā. Nevar saptast tā kā stāv udens un izskatas, ka ir gru ntlimenis japaakstina, jo apkartejie to ir izdarijusi! Cik maksa projekts. Cik iespejama zemesgabala apskate un aderu noteišana. Paldies?

    Patīk

    1. Paldies par labajām atsauksmēm!
      Nosūtīsim Jums uz e-pastu papildus informāciju par projektu.
      Zemes gabala uzbēŗšana, iespējams, jāveic arī Jūsu zemes gabalam, kāds ir tā augstums attiecībā pret piebraucamo ceļu? Zemes gabala apskate un āderu noteikšana arī ir iespējama.
      Lai Jums sokas!

      Patīk

  6. Labdien. Cik varētu izmaksāt šāds namiņš ja to būvē būvbrigāde un cik ilgā laikā namiņu var uzcelt? Interese ir par gāzbetona sienām un lētāko variantu.

    Patīk

    1. Labdien!
      Visprecīzākās būvizmaksas iegūsiet no tāmētāja, vai būvnieka kurš šo namiņu Jums būvēs, vadoties pēc mūsu izstrādāta projekta, piemērota jau konkrētajai Jūsu zemes teritorijai, grunts apstākļiem utml. Kā jau zināms, patreizējās būvniecības tirgus izmaksas ir dažādas, vai tie ir 300 vai 400 vai 500Ls par ēkas kvadrātmetru – tas nekādu būtisku skaidrību šai jautājumā neievieš. Protams, ēkas konstrukcijas un risinājumi ir izstrādāti tā, lai būvniecības izmaksas būtu ekonomiskajā kategorijā. Bet precizēšanās noteikti pēc projekta.
      Lai piepildās Jūsu sapnis par ģimenes mājiņu!

      Patīk

  7. Labdien!
    Luudzu atsuutiet projekta izmaksas,kaa arii siikaaku informaaciju.Vai ir iespeejamas izmainas projektaa.Piem. terase D pusee savienota ar terasi R pusee.Cik tas izmaksaatu?Paldies!

    Patīk

    1. Labdien!
      Projekts “Namiņš vecākiem” ir pieejams pilnā tehniskā projekta komplektācijā, papildus izstrādājams vēl vienīgi novietnes plāns, kur ēka tiek piemērota Jūsu zemes īpašuma konfigurācijai, kā arī, pēc vajadzības varam papildināt sējumu ar žoga/vārtu risinājumu, UK risinājumu, autmašīnas nojumi vai saimniecības ēku, pirtiņu, lapeni u.c. sadaļām pēc nepieciešamības. Tā arī labprāt veicam izmaiņas projektā, lai to pielāgotu Jūsu vajadzībām, tai skaitā arī atpūtas terase var tikt risināta apvienojot D un R puses utml.
      Sīkāku informāciju par projektēšanas darbu uzsākšanas nosūtījām Jums uz e-pastu. Ja iespējams, atsūtiet mums zemes robežu plānu, kā arī plānošanas uzdevumu no būvvaldes, ja tas jau ir saņemts.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  8. Paldies ka atrakakstijāt informāciju par šo namiņu uz manu e pastu. Vēlos šo namiņu būvēt no Aeroc gāzbetona blokiem. Sāku jau aprēķināt materiālu izmaksas. Gribu Jums uzdot jautājumu kādus izmēra gāzbetona blokus lietot šī namiņa būvniecībai Aeroc ecoterm 300x200x600 vai 375x200x600 un cik m3 man šī namiņa būvniecībai būs nepieciešams? Paldies.

    Patīk

    1. Sveiki!
      Ko Jūs domājat ar “nostāvēšanos”? Dzīvot jaunbūvētajā ēkā ir iespējams tiklīdz tas ir iespējams:) kāds nespēj dzīvot bez interneta, bet citam pietiek ar jumtvu virs galvas, siltumu u.c.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  9. Labdien!
    Prieks par Jūsu iedvesmojošajiem rakstiem!!!
    Man pašam ir jauna ģimene ar trīs maziem bērniņiem, apskatot projektiņu pašam sākumā vēlme ir celt pašrocīgi šādu mājoklīti!
    Gribētu dabūt šī namiņa projektu un tad jau citus jautājumus ar Jums personiski!!!
    Ceru arī uz Jūsu turpmāku sadarbību!!!
    Valdi un Ansi Veiksmi un Radošas domas arī Turpmāk….
    Ar Cieņu Jānis!!!

    Patīk

    1. Labdien!
      Paldies par labajām atsauksmēm! Prieks dalīties ar zināšanām un pieredzi. Šobrīd pabeidzām darbu pie šī namiņa versijas ar apdzīvojamu otro stāvu, tas varētu būt Jūsu ģimenei pat vēl piemērotāks, jo tad ir iegūstamas 4 guļamistabas, savukārt būvniecības izmaksu sadārdzinājums ir neliels, tāpat arī ēku var apdzīvot pakāpeniski, otro stāvu izbūvējot vēlāk, atbilstoši ģimenes ienākumiem, darbojoties secīgi.
      Lai Jums arī raženi un labi sokas!
      Uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  10. Labdien!
    mums arī patika šis projekts. Vai varētu atsūtit vairak info par pašu projektu un prejekta izmaksām.
    ja ir kaut kas no 2 sāvu versijas, labprati papetitu arī.
    paldies

    Patīk

  11. Sveiki!
    Patīk šis projekts. Atsūtiet man arī informāciju par projektu, cenas un kā realizēt dzīvē.
    Jau iepriekš pateicos.

    Patīk

  12. Esmu iegādājusies īpašumu ar domu uzbūvēt nelielu māju. Namiņš jaunai ģimenei ieinteresēja. Vēl gan gribētos garāžu pievienot.
    Interesē izmaksas. Un arī iespējas nelielām izmaņām.

    Patīk

    1. Labdien!
      Garāžu vai automašīnas nojumi ļoti ērti pievienot pie ziemeļu sienas, labprāt pielāgosim šo projektu Jūsu vajadzībām.
      Uz tikšanos!

      Patīk

  13. Šāds projekts nekur nav redzēts. Patīkami ka atrodaties netālu no Jelgavas.. Atsūtat lūdzu informāciju un nianses par projektu, piemērus ar izmaksām uz e pastu. Šobrīd apsvēru, vai jaukt nost veco māju un būvēt šādu, vai arī renovēt esošo – pēc saņemtās informācijas – veca “senīte” no koka, apšūta ar sarkanā mala ķieģeliem, būtu jauki, ja jūs nosūtītu arī jūsu inženieru kontaktus un vizītes izcenojumus – lai novērtētu situāciju ar esošo ēku. Paldies!

    Patīk

    1. Labdien!
      Šī ir ekonomiskāko māju projektu sērija, labprāt tos pielāgosim arī Jūsu apstākļiem un vajadzībām.
      uz sazināšanos!
      lai sokas!

      Patīk

  14. sveiks Ansi!
    ir nācies Tev šīs mājiņas projektutaisīt arī trīs guļamistabu versijā un ar nedaudz lielāku kvadratūru? es ar sievu domājam celt sev mājiņu, pēc iespējas ekonomiskāku, bet gribētos ar 3 guļamistabām un vienstāvīgā versijā. gaidīšu no tevis atbildi epastā. paldies jau iepriekš 🙂

    Patīk

    1. Labdien!
      konkrētajam projektam gan nav līdz šim nācies izstrādāt guļbūves versiju, bet tas ir iespējams, un namiņš noteikti izskatīsies vēl omulīgāks.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  15. Sveik Ansi!
    nezinu, vai iepriekšējais komentārs nosūtījās, tapēc rakstu vēlreiz:
    ir Tev nācies šo projektu pārveidot nedaudz lielāku un ar trim guļamistabām? ar sievu grasamies celt mājiņu un gribētos vienstāvīgu, ekonomisku mājiņu līdz aptuveni 100 kv.m un trim guļamistabām. izpētot jau izveidotos projektus šeit, neko acij tīkamāku par šo projektu patreiz neatradu.
    ja nav iespējams šo projektu pielāgot uz lielākiem izmēriem, tad varētu lūdzu atsūtīt vairāk informācijas par šo (projekta cena, izmēri)???
    paldies jau iepriekš. 🙂

    Patīk

    1. Labdien!
      Mājiņa top, bet vēl nav sanācis aizbraukt sabildēt.
      Idejiski ļoti līdzīgs ir http://www.buildart.lv/saimniecibas-ekas-projekts-edzus-65kvm-pagaidu-dzivojama-eka/
      saimniecības ēkas projekts, dzīvošanai sākumā, kamēr tiek būvēta dzīvojamā māja. Tiesa gan, omulīgi iekārtojoties šajā ēkā, zūd motivācija būvēt kaut ko vēl papildus, jo ērtums un ikdienas funkcionalitāte ir pilnībā nodrošināta:)
      Latviešu būvniecības tradīcijas jau paredz sākt savu jauno saimniecību ar pirtiņu, u.c. svarīgākajām palīgēkām, tālāk attīstoties līdz dzīvojamai mājai. Pirts kalpo par bāzi, gan instrumentu novietošanai, pārnakšņošanai, pusdienu gatavošanai, (protams, arī tīrībai) pārējo ēku būvniecības laikā.
      Pirms dažām nedēļām sagatavojām mazā namiņa projektu ģimenei, kas ļoti steidzīgi vēlējās pirms ziemas vēl uzsākt būvdarbus.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

  16. Labdien!
    Interesē šis projekts. Domā ir celt pašam koka karkasa māju, ar saviem kokmateriāliem.
    Vai kaut kur šīs projekts ir realizēts? Gribētu redzēt.

    Patīk

    1. Labdien!
      Viens namiņa projekts nupat tiks iesniegts Jelgavas būvvaldē, mēģināsim sekot līdzi būvniecības procesam, un ja iespējams, arī būvniecības izmaksām.
      lai raženi sokas!

      Patīk

  17. Labdien,
    “Ansis Liepa
    17.08.13 at 15:34
    esam projektējuši radošas profesijas pārstāvim ēku kompleksu, kur dzīvojamās ēkas apbūves platība nav lielāka par 25 kvadrātmetriem, savukārt turpat netālu projektētā darbnīca ir 350kvadrātmetru platībā, ”
    šis 25 kvadrātmetru projekts jums ir pieejams mājas lapā? Kaut kā neesmu manījis..

    Patīk

    1. Labdien!
      Ja vēlaties būvēt sev dzīvojamo māju, tās platība ir viens no svarīgākajiem parametriem. Jāzin, kas mājā dzīvos – cilvēku skaits un to paradumi un vajadzības. Pieredze rāda, ka ļoti sīkā platībā ir iespējams dzīvot gandrīz visiem, uz neilgu laika periodu, izmantojot to kā atpūtas vai kempinga namiņu. Bet ilglaicīgai, pastāvīgai dzīvošanai, vēl jo vairāk ar ģimeni – nepieciešama atbilstoša platība, ar pietiekami ērtām kopīgas lietošanas telpām, un vēlams, ar katram savu personīgo istabu. Turklāt, parasti cilvēkiem ir kaut kāds daudzums mantu un mēbeļu, instrumentu, hobija piederumu u.c. lietu, reti kura ģimene dzīvo pilnīgā minimālismā, bez šādiem priekšmetiem. Un kā jau katrai privātmājai – saimniecības vajadzībām nepieciešams arī šķūnis, saimniecības ēka, velosipēdiem, dārza tehnikai, malkai u.c. funkcijām. Ērtai ģimenes dzīvei, ar dažiem bērniem, kā kompaktu, bet reizē vēl pietiekami ērtu iesakam šo “Namiņš jaunai ģimenei” projektu. Bet, ja vēlaties atpūtas mājiņu, romantikai, dabas baudīšanai, atpūtai – tad varat izvēlēties mājiņas izmērus līdzīgus šiem projektiem:
      http://www.buildart.lv/dzivojama-sikmaja/
      http://www.buildart.lv/sikmaja-dzivojama-pirts/
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

Komentēt