Saimniecības ēkas projekts “Automehāniķa darbnīca”

Saimniecības ēkas projekts automehāniķim
Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim
Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim

Projektā paredzēti pietiekoši augsti griesti, lai garāžas telpā novietotu autopacēlāju automašīnas remontam. Agrāk bieži izmantotās garāžu bedres ir sevi pierādījušas, kā lielākoties neveiksmīgs risinājums, gan dēļ neērtākas darbošanās – biežas kāpelēšanas un ierobežotām kustībām, gan arī dēļ gruntsūdeņu radītām problēmām un mitruma. Šādas saimniecības ēkas – automehāniķa darbnīcas ierīkošana atbilst Latvijas vidējai statistikai par lielo lietoto automašīnu skaitu. Savukārt nodarboties profesionāli, vai hobija kārtā ar kādu remonta veikšanu nenoliedzami ir vērienīgāk, kā tikai nomazgāt virsbūvi un slaucīt putekļus. Klāt paredzētas saimniecības telpas – kurtuve, pieliekamais, kā arī ērta nojume ēkas ziemeļu pusē, un šķūnis malkai vai citu saimniecības piederumu novietošanai. Atsevišķa kurtuve uzlabo ugunsdrošību, kā arī ērtumu ikdienā, un var kalpot reizē par ģērbtuvi vai nelielu palīgtelpu. Ēkas sienas paredzētas gāzbetona bloku konstrukcijā 30cm biez, šķūņa daļai – koka statņu sienas, koka dēļu apšuvums. Šādas ēkas būvniecības izmaksas var nepārsniegt 10 tūkstošus eiro, un vēl lētāk, ja būvē pašrocīgi, bet rezultātā ir iegūstama pilnībā funkcionāla un praktiska būve.

Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim, fasādes
Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim, fasādes
Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim, plāni
Saimniecības ēkas projekts, saimniecības ēka automehāniķim, plāni

Lai izdodas viss iecerētais!

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

2 domas par “Saimniecības ēkas projekts “Automehāniķa darbnīca”

  1. Labdien. Vai ir kada iespēja partaisīt šo projektu. Lai viss ir no blokiem. Un lai ir 2 varti mašīnam, bez šķuna daļas?

    Patīk

    1. Labdien!
      Saimniecības ēkas projektu – plānus, fasādes un visus nepieciešamos risinājumus piemērosim Jūsu vajadzībām un situācijai.
      lai Jums raženi sokas!

      Patīk

Komentēt