Dzīvojamās mājas projekts “Kristaps”, 130kvm

Mājas projekts Kristaps
Mājas projekts "Kristaps", titulbilde
Mājas projekts “Kristaps”, titulbilde

Dzīvojamās mājas projekts “Kristaps” ir tālāka modifikācija projektam “Namejs”, arī šī ēka paredzēta gāzbetona bloku mūra konstrukcijā, ārsienu biezums 30-40cm, kas ļauj ēkas būvniecības sākumā iztērēt mazāk līdzekļus, un pamazām, sākot ēku apdzīvot, vēlāk pēc nepieciešamības var ārsienas arī siltināt. Līdzīgi kā citiem mūsu izstrādātajiem ekonomisko un racionālo ēku projektiem, tā ir orientēta debespusēs, paredzot labu izsauļojumu telpām, kā arī ziemļu puses fasādi, kurā ir minimāls skaits logu, un pie kuras var veidot automašīnu nojumi, vai malkas šķūni, u.c. saimniecisku vai darbnīcas telpu.
Ēkas pirmajā stāvā ir plaša, labi izsauļota dzīvojamā istaba, kurā saule iespīd sākot jau no agra rīta, līdz vēlam vakaram, dzīvojamā istaba apvienota  ar virtuvi, pirmajā stāvā ir arī kurtuves telpa, neliela guļamistaba (ērta vecākiem, vai viesiem, vai arī izmantojama par darba kabinetu). Ēkai ir vējtveris, ar vietu virsdrēbēm, kas funkcionē uzlabojot ēkas siltumnoturību ziemā, sanmezgls pirmajā stāvā, ar ieeju no vējtvera. Otrajā stāvā ir trīs guļamistabas, garderobe un sanmezgls. Protams, vienmēr ir iespējamas plānojuma izmaiņas, pielāgošana konkrētām vajadzībām. Kopumā šī ir ērta un omulīga māja, nelielai ģimenei, kuru var uzbūvēt gan ļoti pievilcīgu vizuāli – izvēloties kvalitatīvu jumta materiālu, saskaņotus fasādes krāsu toņus, ar balkonu, terasi un jumta izbūvēm kā akcentiem, kā arī energo-taupīgu, būvējot pašrocīgi, vai rūpīgi sekojot līdzi būvnieku darbam, aizdarinot akurāti jumta slīpo plakņu siltinājumu sajūgumus ar vertikālajām sienām u.c. mezglus, lai ēka būtu silta arī vējainā laikā. Un kā jau pārsvarā ekonomiski risinātām mājām – būvniecību iespējams veikt secīgi, par prioritāti liekot iespējami drīzu ēkas apdzīvošanu – apdzīvojot pirmajos gados kaut vai tikai pirmo stāvu, vēlāk nosiltinot un apdarinot arī otro stāvu, visbeidzot – balkons, terases, un ārējā fasāžu apdare, kas var sekot pat pēc vairākiem gadiem.
Ēkas plāni:

Mājas projekts "Kristaps", plāni
Mājas projekts “Kristaps”, plāni

Fasādes:

Mājas projekts "Kristaps", fasādes
Mājas projekts “Kristaps”, fasādes

Novēlam Jums uzņēmību un enerģiju īstenot savus sapņus par omulīgu ģimenes mājokli!!!

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

25 domas par “Dzīvojamās mājas projekts “Kristaps”, 130kvm

    1. Labdien!
      Nosūtījām Jums e-pastu, par šo projektu varam apspriesties arī klātienē, tikšanās laikā risinot jau Jums vēlamās ēkas skiču projektu.
      lai sokas!

      Patīk

    1. Sveiki!
      Par kādu prieku tieši Jūs interesējaties? Mūsu izstrādāto māju projektu paraugi ir aplūkojami un apspriežami mūsu mājas lapā bez maksas! 🙂
      lai Jums sokas!

      Patīk

  1. Sveiki mani interesetu si projekta izmaksas. Un vai ir iespejams so darbu darit vairaku gadu garumaa, jo nevelos nemt buvesanai nekadus kreditus, velos izmantot tikai savus iekrajumus

    Patīk

    1. Sveiki!
      Jā, mājas projekts Kristaps arī ir piemērots mājas būvēšanai pašrocīgi, un sadalot darbus pareizi pēc prioritātēm, ir iespējams ēku sākt apdzīvot, vēlāk izbūvējot augšstāvu u.c. Principā šī ēka atbilst bez-kredīta būvēšanas principiem, atkarībā no vajadzībām un rocības, var apsvērt arī mazliet mazāku ēkas projektu, tāpat var veikt korekcijas arī šai ēkai.
      Nosūtījām Jums uz e-pastu informāciju par mājas projektu un darbībām kā uzsākt projektēšanu.
      Lai Jums sokas!

      Patīk

    1. Labdien!
      nosūtījām Jums e-pastu par projektēšanas uzsākšanu. Vara piedāvāt gan šādu projektu “Kristaps”, gan arī veikt projektā izmaiņas, ja nepieciešams.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  2. Labdien!
    Kādas varētu būt aptuvenās būvniecības izmaksas,šim projektam. Skaidrs,ka tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem.
    Varbūt ir zināmas aptuvenās izmaksas,jau realizētiem projektiem?

    Patīk

    1. Labdien!
      Diemžēl izmaksas būvniecībai mums šobrīd nav zināmas. Ieteicams apjautāties par izmaksām būvniekiem, kā arī aptuvenu priekšstatu var gūt rēķinot būvizmaksas par ēkas kvadrātmetru. Šis mājas projekts ir izstrādāts tā lai būvniecības process būtu racionāls un bez liekiem sadārdzinājumiem.
      lai Jums sokas!

      Patīk

  3. Sveicināti. Arī es vēlējos zināt tieši ši konkrētā projekta “Kristaps” izmaksas? Nevēlos nekādas izmaiņas un nekādus labojumus. Vaai varētu izmaksas man atsūtīt uz e-pastu?

    Patīk

    1. Labdien!
      Dzīvojamās mājas projekts “Kristaps” ir pieejams pilnā komplektācijā, ar visiem tehniskajiem un būvkonstrukciju rasējumiem arī elektroniskā veidā.
      Uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

  4. Sveiki. Vai varetu iegūt informāciju mazliet vairāk informāciju e-pastā par so namu . Projekts tiešām ieinterisēja. Vai šo var uzbūvēt pašrocīgi. Iespējams tuvākaja laikā būs iespēja šo projektu apspriest aci pret aci. Kādas varētu būt aptvenās izmaksas ceļot pašrocīgi. Paldies .

    Patīk

    1. Labdien!
      Aptuvenās izmaksas, pašrocīga būvēšana var sākties no 200 eiro kvadrātmetrā, tomēr, precīzāku informāciju iegūsiet, ja pakonsultēsieties ar būvnieku kurš uzņemas Jūsu mājas būvniecību, viņš arī izstrādās tāmi konkrētajam projektam.
      lai labi sokas!

      Patīk

  5. Labdien!
    Vēlētos iegūt sīkāku informāciju par projekta “Kristaps” izmaksām. Kā arī mājas izmērus un izvietojumu attiecībā pret debespusēm (cik noprotu mājas ieeja domāta no rietumiem?) Kā arī interesētu aptuvenas izmaksas, ja projektā jāpamaina logu lielums, piem.

    Patīk

    1. Labdien!
      Ēkas novietojumu debesspusēs visoptimālāk ir precizēt strādājot uz Jūsu konkrētā zemes plāna, zinot piebraucamā ceļa situāciju uc. apstākļus. Pašu ēkas projektu var diezgan elastīgi piemērot, arī pārveidojot spoguļattēlā.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

    1. Labdien!
      Šobrīd top vēl vairākas interesantas šī projekta versijas, varam projektā arī veikt nepieciešamās izmaiņas, lai tas atbilstu Jūsu vajadzībām un zemes īpašuma situācijai, debesspusēm utt.
      uz veiksmīgu sadarbību!

      Patīk

Komentēt