Par tipveida projektu “līdzīgumu”

Diktors bija izraisījis sarunu par dzīvojamo māju celtniecību, un mazā Bērku meitiņa sacīja, ka viņai nepatīkot, ka visas mājas izskatās vienādas, – viņa domāja tās garās vienādo standartmāju rindas. Zūijs teica, ka tās esot “jaukas”. Viņš teica, ka, pārnākot mājās, būtu ļoti jauki nokļūt svešās mājās. Kļūdas dēļ pusdienot kopā ar svešiem ļaudīm, kļūdas dēļ pārgulēt svešā gultā un no rīta atvadoties visus noskūpstīt, domājot, ka tie ir tavi ģimenes locekļi. Viņš sacīja, ka vēloties, lai visi pasaulē izskatītos pilnīgi vienādi. Viņš sacīja, ka tad katrs vienmēr domātu, ka tiekas ar savu sievu, savu māti vai savu tēvu, un cilvēki, lai kur iedami, sastopoties vienmēr apkamtos, un tas izskatītos “ļoti jauki”.
Filozofiskās kategorijās visām ēkām ir sienas, jumts, logi, durvis, skurstenis (kādai ir balkons, kādai veranda, nojume u.t.t.). Iepriekš minētais citāts ir no Dž. D. Selindžera darba “Celiet augstāk spāres, namdari!”. Līdzīgas domas mēs varam redzēt filmā “Likteņa ironija, jeb vieglu garu”, par nejaušajām situācijām, kas radušās dēļ vienādām ēkām un vienādiem dzīvokļiem, kas maina dzīves likteņus. Mēs piedāvājam projektus, kas jau vienreiz veiksmīgi realizēti un izraisa interesi arī kādam no jauniem māju būvētājiem, un balstoties uz iepriekšējā projekta, kuram dots ir pirmā īpašnieka vārds (ar viņa piekrišanu), mēs izstrādājam jaunajam klientam viņu interesējošo ēku. Jāteic, ka plānojums neizmainot ēkas kopējos gabarītus, bieži vien ir iespējams ļoti atšķirīgs, kā rezultātā uz esošā projekta bāzes būtībā ir radīts pilnīgi jauns, individuāls projekts, kurš atbilst jaunā pasūtītāja vēlmēm un vajadzībām. Piedāvājam aplūkot projektus “Dzintars” un “Dzintars 2”, kur īpašnieks jau sākotnēji vēlējās celt 2 vienāda tipa ēkas, bet ar dažādiem plānojumiem un dažādām apdarēm, konstrukcijām, kā arī projektu “Namejs” kura tālākas pārveides gaitā esam izveidojuši arī tehnisko telpu apkurei, un arī vizuāli ievērojot jaunās ēkas debes pušu orientācijas, ēkas tiek papildinātas ar jauniem arhitektoniskiem elementiem – jumta izbūvēm u.c. (projekts “Kristaps”). Piemēram, arī pēc iepriekš klienta izvēlētiem pieciem tipveida projektiem esam radījuši projektu “Dina”, konkrētajam īpašniekam.
Kopumā varam droši teikt, ka mūsu klienti, lai gan izstrādā projektu uz kāda iepriekšēja bāzes, iegūs pilnīgi atšķirīgu no sākotnējā projekta, viņu vajadzībām piemērotu ēku, iekļaujot to arī āderu tīklojumā, lai ēkas plānojums pilnībā atbilstu gan emocionālām gan veselības un labas dzīves kvalitātes prasībām.
Uz veiksmīgu sadarbību, un lai Jums veicas Jaunajā Gadā īstenot savas individuālās sapņu ēkas!

Publicējis Ansis Liepa

Interesējos par Dabai un cilvēkam draudzīgiem būvniecības un arhitektūras risinājumiem, projektēju omulīgas mājas un ēkas, īstenoju dažādas savas idejas, gan būvniecībā, gan 3D printēšanā u.c. tehniska rakstura "hobijos" :)

Komentēt